به گزارش صدای بورس،عباس مناجاتی، درباره کاهش نرخ تورم تولیدکننده به ۲۰ درصد، گفت: به طور کلی، با کاهش تورم، هزینههای تولیدکاهش یافته و سود شرکتها افزایش مییابد.
افزایش سود شرکتها
وی با تاکید بر اینکه در شرایط تورمی، سودآوری شرکتها کاهش مییابد، افزود: تورم اقتصادی و افزایش قیمتها در بازارهای مختلف از جنبههای مختلف بر بازار سهام اثر میگذارد. لذا زمانی که تورم روند کاهشی را طی کند، سودآوری شرکتها افزایش مییابد و سهامداران از این موضوع منتفع خواهند شد.
مناجاتی با بیان اینکه به دنبال هر تورم چشمگیری که در اقتصاد کشور رخ میدهد، حجم سرمایهگذاری کاهش مییابد، عنوان کرد: نکته مهم و بنیادی دیگر این است که در شرایط تورمی، چشمانداز روشنی از آینده شرکتها و سودآوری آنها قابل پیشبینی نیست و این موضوع نیز بر نحوه سرمایهگذاری شرکتها اثرگذار بوده و موجب میشود سهامداران در بازار سهام با دید بلندمدت اقدام به دادوستد سهام شرکتها نکنند.
وی با اشاره به این که افزایش نرخ تورم تاثیر قابل توجهی بر تامین مواد اولیه دارد، افزود: در شرایط تورمی، خرید کالا و مواد اولیه بسته به نوع تولید و صنعت، سود شرکتها کاسته خواهد شد چرا که تورم بر مواد اولیه و خرید آنها تاثیر بسیاری دارد و به علت پرداخت هزینههای بیشتر برای خرید مواد اولیه، سود شرکتهای تولیدکننده نیز تحت تاثیر قرار میگیرد.
تبعات افزایش نرخ تورم
مناجاتی در بخش دیگری از صحبتهایش، درباره تبعات افزایش نرخ تورم بر حقوق و دستمزد نیز گفت: با انتقال تورم به بخش تولید، شاهد افزایش دستمزد بابت تورم حاصله هستیم. اگر هزینههای تولید افزایش یابد درآمد کارگر کفایت میکند و افزایش دستمزدها کمتر خواهد شد و بالعکس.
وی، کاهش قدرت خرید مردم و کاهش سودآوری بخشهای تولیدی و صنعتی را از دیگر تبعات افزایش نرخ تورم برشمرد.
این کارشناس بازار سرمایه، تداوم روند کاهشی نرخ تورم به ویژه در بخش تولید را از جمله انتظارات فعالان بازار ذکر کرد و افزود: دولت چهاردهم برای حل مشکل تورم باید راهکارهای عملی مناسبی را اندیشه کند تا شاهد سودآوری بالای شرکت های بورسی باشیم.
منبع:پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)
نظر شما